تولید طیور یکی از ویژگی های جامعه بشری برای هزاران سال بوده است. این فعالیت از نظر اقتصادی در سرتاسر جهان مهم است. برای مثال در ایالات متحده، گردش مالی بیش از 20 میلیارد دلار در سال دارد که میزان اهمیت آن این بخش از صنایع غذایی را نمایان میسازد. صنعت تولید طیور در جایگاه دوم تولید گوشت در سرتاسر جهان (پس از صنعت پرورش خوک) قرار دارد و تقاضا برای گوشت طیور با کیفیت بالا از سوی مصرف کنندگان به طور مداوم افزایش مییابد.
مجموعه های تولید طیور به منظور استفاده از گوشت و یا تخم پرندگان در اکثر کشورها از شرکتهای کوچک به شرکتهای بزرگ ملی یا بینالمللی تبدیل شده اند که سالانه هزاران تن گوشت انواع طیور را عرضه میکنند. این شرکت ها به طور کلی در فرایند تولید و پرورش طیور بسیار یکپارچه هستند، که این مسئله سطح کنترل را تسهیل می کند. گسترش عرصه فعالیت های این واحد های تولیدی میتواند امنیت غذایی را در کشورها تضمین نموده و از بروز بحران های بهداشتی و معیشتی جلوگیری نماید.
پرورش طیور مزایا و منافع متعددی را در سطوح مختلف شامل میشود. این صنعت زمینه ساز دستیابی به منبع پروتئین حیوانی با کیفیت بالا و مقرون به صرفه است. همچنین زمینه را برای سرمایه گذاری، ایجاد فرصت های شغلی و منبع درآمد مناسب برای خرده مالکان در سراسر جهان فراهم می کند. این صنعت از طریق تولید گوشت و تخم مرغ، نقش حیاتی در تامین پروتئین مورد نیاز روزانه انسان ها را ایفا می کند.
گوشت طیور به خصوص مرغ علاوه بر مقادیر بالای پروتئین دارای ویتامین های مختلف، چربی های کم اشباع و مواد معدنی مختلفی میباشد که آن را به یک منبع غنی از مواد مغذی برای سلامت و رشد انسان تبدیل میکند. استفاده منظم و صحیح گوشت مرغ تاثیر به سزایی در سطح فعالیت های جسمی و ذهنی داشته میتواند سلامت فرد را تا حد مطلوبی تضمین نماید.
توجه به صنعت تولید و پرورش طیور به شکل ایجاد زنجیره های تولیدی از مزرعه تا توزیع میتواند کل فرایند تولید، پرورش، کشتار و توزیع را در قالب یک فرایند نظام مند شکل داده و ثبات آن را تضمین نماید. چنین زنجیره هایی در بخش های مختلف صنعت غذایی نقش حیاتی در فرایندهای اقتصادی بخش خوراک داشته و میتوانند از ظرفیت های خود برای توسعه و پیشرفت کشور به شکل مطلوبی استفاده کنند.