در طی قرن اخیر، جمعیت جهان رشد بی سابقه ای را تجربه کرده است. بنابر گزارش های رسمی در هر ساعت 8700 نفر به جمعیت جهان افزوده می شود که این مسئله با توجه به بهبود وضعیت بهداشتی جوامع و ارائه روشهای نوین پیشگیری از بیماریها که منجر به کاهش مرگ ومیر و بالارفتن حد متوسط عمر گردیده، می تواند نیاز به مواد غذایی را بیش از پیش افزایش دهد. این رشد بی رویه در کنار محدودیت منابع خاکی و آبی، تامین غذای مورد نیاز برای جمعیت جهان را به مخاطره انداخته است. در این میان نقش صنعت طیور در تامین پروتئین لازم برای جوامع بشری بسیار تعیین کننده میباشد.
اهمیت گوشت مرغ برای انسان توسط سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) به رسمیت شناخته شده است و این غذای نسبتاً ارزان و در دسترس را به ویژه در کشورهای در حال توسعه مفید می داند؛ جایی که می تواند به رفع کمبود مواد مغذی ضروری کمک کند. گوشت طیور به عنوان یک منبع پروتئین حیوانی بطور سریعی در تغذیه انسان مورداستفاده قرار گرفته و در بعضی از کشورها که از نظر شرایط طبیعی و مرتع با کمبود مواجه هستند گوشت طیور به سرعت جانشی گوشت دام های دیگر شده است.
صنعت پرورش مرغ گوشتی به دلایلی اعم از پایینتر بودن هزینه های تولید، بالا بودن بازده غذایی و کوتاه بودن دوره پروش، برتری قابل توجهی نسبت به صنایع تولید گوشت قرمز دارد. علاوه بر این برتری غذایی گوشت سفید بر گوشت قرمز در ابعاد مختلف باعث شده تا این صنعت جایگاه ممتازی در صنایع غذایی کشورهای جهان داشته باشد.
گوشت مرغ علاوه بر اینکه سرشار از پروتئین است، منبع خوبی از فسفر و سایر مواد معدنی و ویتامینهای گروه B است. گوشت مرغ نسبت به انواع دیگر گوشت (مانند گوشت گاو و خوک) چربی کمتری دارد. گوشت مرغ همچنین چربیهای مضر کمتری دارد اما در عین حال دارای چربیهای غیراشباع مفیدی است که حدود نیمی از کل آن را تشکیل میدهند.
افراد فقیری که در مناطق کم درآمد (مانند جنوب صحرای آفریقا و جنوب آسیا) زندگی می کنند به دلیل رژیم غذایی نامناسب در برابر تعداد زیادی از بیماری ها آسیب پذیر هستند. خوردن بیشتر گوشت مرغ و تخم مرغ می تواند به طور قابل توجهی برای چنین افرادی به ویژه زنان باردار، کودکان و سالمندان مفید باشد. علاوه بر این شواهد فزاینده ای وجود دارد که نشان می دهد گوشت طیور می تواند تفاوت قابل توجهی در مبارزه با سوء تغذیه کودکان ایجاد کند.
مصرف گوشت مرغ به عنوان بخشی از رژیم غذایی غنی از سبزیجات با کاهش خطر ابتلا به اضافه وزن و چاقی، بیماری های قلبی عروقی و دیابت نوع 2 همراه است. علاوه بر این، مصرف گوشت مرغ به کیفیت کلی رژیم غذایی در سنین و شرایط خاص (قبل از بارداری، در دوران بارداری تا پایان شیردهی، در دوران رشد و در سنین سالمندی) کمک می کند و برای افرادی که نیاز بیشتری به کالری و پروتئین در مقایسه با جمعیت عمومی دارند، فواید مضاعفی دارد.